Prostreno.cz

Vepřové maso dušené s rajčaty

Pomalu dušené vepřové maso z italské kuchyně.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy9g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové pečeně s kostí - plátky
  • 150 g slaniny
  • 400 g konzervovaných, loupaných rajčat
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 120 ml červeného vína
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 200 ml vepřového vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájejte na kostky.
  2. Nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli orestujte na sádle, přidejte maso a restujte ze všech stran 5 minut.
  3. V hrnci promíchejte rajčata, rajčatový protlak, vývar a přiveďte k varu.
  4. K rajčatům přidejte orestované maso se slaninou a cibulí, lístky bazalky, bobkový list, nové koření a víno.
  5. Přikryjte a na malém ohni duste, až je maso měkké.
  6. Podle chuti osolte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,04g
  • Sacharidy:

    97,22g
    • Cukry:

      10,17g
  • Tuky:

    166,95g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s ananasem

(7 hlasů)
50min
557 kJ

Vepřové maso s kešu oříšky

(8 hlasů)
45min
612 kJ

Dušené vepřové srdce

(9 hlasů)
1h a 5min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat