Prostreno.cz

Telecí kostky na víně

Dušené telecí maso vonící šalvějí.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 796 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g vykostěné telecí plece - nakrájené na kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sušené šalvěje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 150 ml 35% smetany

Postup přípravy

  1. V hladké mouce obalte kousky telecího masa.
  2. Maso orestujte za stálého míchání v rozehřátém másle s olejem dohněda přibližně deset minut.
  3. Orestované maso vyjměte, trochu stáhněte plamen a na pánev dejte nakrájenou cibuli a šalvěj. Přibližně čtyři minuty míchejte, cibule by měla získat světlezlatou barvu.
  4. Pak do pánve vraťte maso, přilijte víno, přikryjte a duste přibližně hodinu, nebo až je maso měkké.
  5. K měkkému masu přilijte smetanu, osolte a opepřete, promíchejte a vařte ještě 10 minut. Podávejte s rýží, nebo bramborovými noky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,90g
  • Sacharidy:

    214,00g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    232,55g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
535 kJ

Guláš s telecím masem

(11 hlasů)
1h a 10min
487 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
839 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kostky na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat