Prostreno.cz

Telecí kostky na víně

Dušené telecí maso vonící šalvějí.

05.12.2013 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

805 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hladké mouce obalte kousky telecího masa.
  2. Maso orestujte za stálého míchání v rozehřátém másle s olejem dohněda přibližně deset minut.
  3. Orestované maso vyjměte, trochu stáhněte plamen a na pánev dejte nakrájenou cibuli a šalvěj. Přibližně čtyři minuty míchejte, cibule by měla získat světlezlatou barvu.
  4. Pak do pánve vraťte maso, přilijte víno, přikryjte a duste přibližně hodinu, nebo až je maso měkké.
  5. K měkkému masu přilijte smetanu, osolte a opepřete, promíchejte a vařte ještě 10 minut. Podávejte s rýží, nebo bramborovými noky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    153,87 g
  • Sacharidy:

    94,64 g
    • Cukry:

      11,27 g
  • Tuky:

    128,02 g
  • Vláknina:

    11,75 g

Aktivita pro spálení:

657 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
523 kJ

Guláš s telecím masem

(11 hlasů)
1h a 10min
457 kJ

Telecí játra s hlívou

(10 hlasů)
55min
800 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

vepřová plec

250 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T12 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí kostky na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba