Prostreno.cz

Bažant na calvadosu s jablky

Vyzkoušejte skvělý recept na přípravu bažanta.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 871 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg celého bažanta
  • 200 g slaniny
  • 100 g másla
  • 150 ml calvadosu
  • 5 špetek soli
  • 1 ks cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 ks jablek
  • 150 ml smetany

Postup přípravy

  1. Očištěného bažanta omyjte a nakrájejte na porce, které protáhněte slaninou.
  2. Do tlakového hrnce dejte plátky slaniny, vložte připravené porce bažanta, osolte, podlijte calvadosem a duste 20 minut.
  3. Na pekáč s rozehřátým máslem dejte podušené porce bažanta, slaninu, vydušenou šťávu z bažanta, přidejte na kroužky pokrájenou cibuli, kuličky pepře, bobkový list, oloupaná na kousky nakrájená jablka, smetanu a duste odkryté, až omáčka zhoustne. Do omáčky můžete vmíchat lžíci instantní jíšky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,12g
  • Sacharidy:

    139,90g
    • Cukry:

      24,14g
  • Tuky:

    168,05g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 208 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
798 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
664 kJ

Srnčí medailonky s brusinkami

(11 hlasů)
40min
730 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bažant na calvadosu s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat