Prostreno.cz

Polévka z bílé ředkve

Polévka z asijské kuchyně.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 443 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 200 g bílé ředkve
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks tenkých plátků libové anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml vody
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce koření Misa
  • 1 špetka soli
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte a orestujte na másle, přidejte Miso a míchejte 1 minutu.
  2. Zalijte vodou, mlékem a vařte 15 minut.
  3. Na oleji orestujte jen krátce slaninu.
  4. Polévku podávejte s nakrájenou slaninou, posypanou nakrájenou cibulkou.

TIP:

Miso je výživné, slané koření, charakteristický základ japonské kuchyně zejména k přípravě "miso polévek", obdobný masovému výtažku (něco jako masox), k ochucení i jiné stravy např. restovaných jídel, těstovin, do marinád, dresinků, omáček a pod. Miso je v podstatě jednou z hlavních kulinářských surovin Asie.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,80g
  • Sacharidy:

    42,90g
    • Cukry:

      15,47g
  • Tuky:

    220,71g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečená česneková polévka

(10 hlasů)
60min
523 kJ

Mrkvová polévka s Cranberries

(12 hlasů)
40min
369 kJ

Mrkvový krém

(15 hlasů)
45min
315 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílé ředkve

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat