Prostreno.cz

Hovězí plátek se zelím

Na černém pivu dušené plátky hovězího masa s dušeným zelím.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího masa
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 5 špetek soli
  • 1 balení kysaného zelí - á 800 g
  • 300 ml tmavého piva
  • 1 lžíce semen hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ks cibule

Postup přípravy

  1. Plátky masa opečte na 6 lžících rozehřátého oleje, posypte kmínem a solí, přidejte nakrájenou cibuli, podlijte pivem a duste doměkka, nejlépe je podusit maso v tlakovém hrnci.
  2. Na zbývajícím oleji orestujte 2 lžíce mouky, přidejte zelí i s nálevem, posypte hořčičnými semínky a duste za občasného míchání 30 minut.
  3. Podle chuti osolte, případně přidejte trochu cukru a podávejte s dušeným masem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,20g
  • Sacharidy:

    167,30g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    182,25g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí s máslovou omáčkou

(6 hlasů)
1h a 15min
930 kJ

Roštěnky se zeleninou

(6 hlasů)
1h a 20min
561 kJ

Hovězí plátky jako zvěřina

(10 hlasů)
1h a 15min
679 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátek se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat