Prostreno.cz

Pečivo s rozinkami

Upečte si doma čerstvé pečivo.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    60min příprava

    25min vaření

  • 911 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky4g

Ingredience na

  • 50 g rozinek
  • 80 ml rumu
  • 250 g tmavé hladké chlebové mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce bramborové mouky - nebo škrobu
  • 1 špetka soli
  • 30 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 140 ml vody
  • Na posypání
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Na potření
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte na hodinu do rumu.
  2. Do mísy robotu prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva, přidejte bramborovou mouku a promíchejte.
  3. Přidejte máslo, cukr, okapané rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru a nechte promíchat, pak postupně přidávejte vodu a nechte vymíchat hladké těsto.
  4. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout v chladu.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  6. Na pomoučeném valu těsto vyválejte na 3 cm, vykrojte a vytvarujte v průměru 8 cm bochánky, které ukládejte na plech.
  7. Bochánky potřete rozšlehaným vejcem a slabě je posypte hnědým cukrem.
  8. Pečte 20-25 minut.

TIP:

Místo rozinek přidejte čoko lupínky, nebo ořechy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečivo s rozinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat