Prostreno.cz

Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem je důkazem, že i jednoduchost může chutnat luxusně – čerstvý tuňák totiž rozehraje na jazyku dokonalou symfonii chutí. A co víc, díky jemné struktuře a neotřelé kombinaci s ovocným dipem si na něm pochutnají i ti, kteří obvykle rybám příliš neholdují.

17.02.2014 Mikeš
20min

20min příprava

0min vaření

693 kJ / 165 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozkrájejte tuňáka na větší kostky.
  2. Opláchněte jarní cibulku a polovinu z ní posekejte najemno, zbytek nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Sešlehejte žloutek s rýžovým vínem, sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a pomalu přimíchejte olivový olej, ochuťte solí a sušeným chilli, přidejte brusinky a najemno pokrájenou cibulku.
  4. Naaranžujte tuňáka s nudličkami jarní cibulky a dipem a podávejte.

TIP:

Pokud chcete, podávejte s nakládaným japonským zázvorem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,63 g
  • Sacharidy:

    45,54 g
    • Cukry:

      24,06 g
  • Tuky:

    70,90 g
  • Vláknina:

    7,27 g

Aktivita pro spálení:

671 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Tuňákový salát

(46 hlasů)
5min
648 kJ

Tuňák s cherry rajčaty

(10 hlasů)
40min
817 kJ

Tuňák v avokádu

(13 hlasů)
20min
554 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba