Prostreno.cz

Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Čerstvý tuňák, to je luxus, tuňáka si navíc vychutnají i ti, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 775 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 240 g čerstvého syrového tuňáka
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks čerstvého vaječného žloutku z velkého vejce
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 3-4 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka nasekaného sušeného chilli
  • 25 g sušených brusinek

Postup přípravy

  1. Rozkrájejte tuňáka na větší kostky.
  2. Opláchněte jarní cibulku a polovinu z ní posekejte najemno, zbytek nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Sešlehejte žloutek s rýžovým vínem, sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a pomalu přimíchejte olivový olej, ochuťte solí a sušeným chilli, přidejte brusinky a najemno pokrájenou cibulku.
  4. Naaranžujte tuňáka s nudličkami jarní cibulky a dipem a podávejte.

TIP:

Pokud chcete, podávejte s nakládaným japonským zázvorem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňákové sashimi s brusinkovým dipem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat