Prostreno.cz

Klobásky s čočkou

Čočka vařená ve vývaru a víně je delikatesa sama o sobě, můžete ji tedy klidně podávat jen se salátem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 789 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 lžíce slunečnicového oleje AQ
  • 400 g klobás AQ
  • 1 ks cibule AQ
  • 1-2 stroužku česneku
  • 1 ks červené papriky AQ
  • 250 g čočky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.
  2. Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.
  3. Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.
  4. Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,90g
  • Sacharidy:

    130,50g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    130,33g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Cizrnové placičky s cuketou

(17 hlasů)
50min
649 kJ

Fazolové chilli

(9 hlasů)
55min
359 kJ

Pohanková kaše s mlékem

(14 hlasů)
45min
673 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Klobásky s čočkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat