Prostreno.cz

Klobásky s čočkou

Čočka vařená ve vývaru a víně je delikatesa sama o sobě, můžete ji tedy klidně podávat jen se salátem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 644 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce slunečnicového oleje AQ
  • 400 g klobás AQ
  • 1 ks cibule AQ
  • 1-2 stroužku česneku
  • 1 ks červené papriky AQ
  • 250 g čočky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Lžíci oleje rozpalte v širším hrnci a zprudka na něm pár minut opékejte klobásky.
  2. Vyndejte je, přidejte druhou lžíci oleje a 5 minut na něm zvolna opékejte najemno nasekanou cibuli a česnek a papriku nakrájenou na proužky.
  3. Promíchejte, přidejte čočku, klobásy, 150 ml vývaru a 125 ml vína. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby čočka změkla a klobásy byly hotové.
  4. Průběžně přilévejte vývar i víno – čočka hodně tekutiny nasákne.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Klobásky s čočkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat