50min
20min příprava
30min vaření
1068 kJ
energetická hodnota na 100g
135 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:20g tuky10g sacharidy7g bílkoviny
Karbanátky z kedluben s mletým masem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
kedlubny
100 g
prorostlé uzené slaniny
500 g
mletého vepřového masa
1 ks
vejce
3 špetky
soli
3 špetky
mletého pepře
3 špetky
majoránky
2 špetky
mleté sladké papriky
1 ks
žemle
2 stroužky
česneku
3-4 lžíce
strouhanky
Na smažení
100 ml
oleje
Postup přípravy
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouhejte.
Slaninu nakrájejte na kostky, rozškvařte, přidejte kedlubny, orestujte 5 minut a nechte vychladnout.
Do mísy dejte maso, kedlubny, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletou papriku, namočenou a vymačkanou žemli, prolisovaný česnek a promíchejte.
Z masy navlhčenýma rukama formujte karbanátky, obalte je ve strouhance a na oleji opečte z obou stran.