Prostreno.cz

Kedlubnové karbanátky

Karbanátky z kedluben s mletým masem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1088 kJ / 260 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 ks kedlubny
  • 100 g prorostlé uzené slaniny
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky majoránky
  • 2 špetky mleté sladké papriky
  • 1 ks žemle
  • 2 stroužky česneku
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nahrubo nastrouhejte.
  2. Slaninu nakrájejte na kostky, rozškvařte, přidejte kedlubny, orestujte 5 minut a nechte vychladnout.
  3. Do mísy dejte maso, kedlubny, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletou papriku, namočenou a vymačkanou žemli, prolisovaný česnek a promíchejte.
  4. Z masy navlhčenýma rukama formujte karbanátky, obalte je ve strouhance a na oleji opečte z obou stran.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové karbanátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat