Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu s rýžovou kaší.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 419 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 450 g bílého chřestu
  • 2 ks šalotky
  • 4 lžíce másla
  • 250 ml bílého vína
  • 400 ml vody
  • 6 kuliček bílého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 400 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3-4 lžíce instantní rýžové kaše
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kerblíku

Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Na 2 lžících másla orestujte nakrájenou šalotku, přidejte 3/4 chřestu (několik špiček chřestu odložte), víno, vodu, pepř, mléko a vařte 10 minut.
  3. Přidejte smetanu a postupně vsypte za stálého míchání rýžovou kaši, vařte 5 minut, polévku můžete rozmixovat ponorným mixérem.
  4. Dochuťte solí, cukrem a citrónovou šťávou.
  5. Na 2 lžících másla orestujte špičky chřestu.
  6. Polévku podávejte s orestovaným chřestem a snítkou kerblíku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,60g
  • Sacharidy:

    290,20g
    • Cukry:

      123,00g
  • Tuky:

    129,14g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Chřestová polévka

(19 hlasů)
35min
502 kJ

Chřestová polévka s kerblíkem

(10 hlasů)
50min
292 kJ

Chřestový krém s vejci

(10 hlasů)
40min
353 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat