Prostreno.cz

Ryba s citrónovou omáčkou

Smažená ryby s citrónovou omáčkou s kapary.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 927 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky14g

Ingredience na

  • 2 porce bílé ryby á 200 g
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 lžíce másla
  • Na smažení
  • 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Mouku, sůl a pepř promíchejte v mělké misce.
  2. Porce ryby v mouce obalte.
  3. V pánvi s rozehřátým olejem ryby opečte dozlatova.
  4. V jiné pánvi s rozehřátým máslem orestujte na plátky nakrájený česnek, přidejte kapary, citrónovou šťávu a vývar, ve kterém prošlehejte lžičku mouky. Vařte za stálého míchání 10 minut.
  5. Rybu podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,30g
  • Sacharidy:

    193,40g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    188,08g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
704 kJ

Losos v bylinkové krustě se špenátem

(11 hlasů)
45min
683 kJ

Ryba s houbami

(7 hlasů)
55min
393 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s citrónovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat