Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky v červeném víně

Kuřecí maso dušené v červeném víně s žampióny.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Den před podáváním uložte kuřecí paličky do vhodné nádoby, zalijte vínem, přidejte tymián a přikryté nechte marinovat přes noc v chladu.
  2. V pánvi rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm sterilované cibulky, orestované vyndejte na talíř.
  3. Osušte kuře od vína (marinádu si schovejte, budete ji ještě potřebovat) maso osolte, opepřete a osmažte na másle dozlatova, pak maso poprašte moukou, přidejte kuřecí vývar, marinádu, cibulky, na větší kousky nakrájené houby, bobkový list a slaninu.
  4. Duste na mírném plameni přibližně 40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,10g
  • Sacharidy:

    253,90g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    152,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky v červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat