Prostreno.cz

Zapečený fenykl

Skvělá příloha z fenyklu a oliv.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 587 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtiny a umístěte řeznou stranou nahoru do zapékací misky.
  3. Smíchejte citrónovou kůru a šťávu s olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Olejem pokapejte fenykl a posypte ho olivami.
  5. Pečte v troubě 15 minut, pak fenykl otočte a pečte dalších 15 minut.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,30g
  • Sacharidy:

    90,10g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    119,50g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Hruškové chutney

(10 hlasů)
40min
846 kJ

Bramborová kaše se špenátem

(12 hlasů)
35min
516 kJ

Brokolice s mandlemi

(8 hlasů)
25min
447 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat