Prostreno.cz

Tymiánové masové kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky z mletého hovězího masa.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 573 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks rohlíku - nejlépe z předchozího dne
  • 1 ks cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce ostré hořčice
  • 1 ks vejce (M)
  • 4 lžičky čerstvého tymiánu - nebo 2 čajové lžičkysušeného tymiánu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 100 g sýru feta
  • 1 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka celých rajčat 450g
  • 100 g sušených brusinek
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Namočte rohlík zhruba na 10 minut do vody, oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky.
  2. Mleté hovězí zpracujte s cibulí, hořčicí, vejcem, tymiánem, solí a pepřem, rozdrobte sýr feta.
  3. V prstech vymačkejte rohlík, obojí přidejte do mletého hovězího a zpracujte na hladké těsto.
  4. Z masového těsta vytvořte navlhčenýma rukama masové kuličky.
  5. V nepřilnavé pánvi na smažení rozehřejte olej. Masové kuličky smažte zhruba 10 minut.
  6. Na omáčku oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kostičky.
  7. Smažte je v horkém olivovém oleji do zlatova. Přidejte rajčata a nechte asi 3 - 5 minut podusit.
  8. Do omáčky vmíchejte brusinky, krátce prohřejte a ochuťte solí a pepřem.
  9. Naložte masové kuličky na talíř společně s omáčkou, podávejte s kuskusem nebo vařenými bramborami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tymiánové masové kuličky v rajčatové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat