Prostreno.cz

Brusinkový andílci

Dezert ze šlehačky, vanilky a brusinek.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 5h a 30min

    5h a 30min příprava

    0min vaření

  • 626 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g brusinek
  • 225 ml brusinkového džusu
  • 1/2 balení směsi „Frucht Eis Zauber“ - 125 g.. od společnosti Diamant
  • 2 ks vanilkových lusků
  • 200 g šlehačky
  • 600 ml mléka
  • 1-2 snítky máty

Postup přípravy

  1. Svařte brusinky a brusinkový džus, rozmixujte, přeceďte přes síto a nechte vychladnout.
  2. Svařené brusinky šlehejte se směsí „Frucht Eis Zauber“, až vznikne jemná, krémová pěna. Nechte hmotu asi 5 hodin zmrznout.
  3. Vyškrábejte vnitřek vanilkových lusků. Svařte vanilkové lusky, jejich dužinu, cukr, šlehačku a mléko.
  4. Vanilkovou směs přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.
  5. Zmrzlinovou lžící vytvořte kopečky a připravte je do sklenic, polijte vanilkovou směsí a servírujte ozdobené mátou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brusinkový andílci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat