Prostreno.cz

Broskvové knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta

Nenápadně přidaná nastrouhaná brambora tvarohové těsto zjemní a dodá mu na chuti. Balit se do něj dají meruňky,broskve i švestky.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • 750 g broskví
  • 150 g tvrdého tvarohu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 125 g másla
  • Na těsto
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 20 g másla
  • 2 ks vajec
  • 1 špetka soli
  • 180 g polohrubé mouky
  • 2 ks brambor - uvařené ve slupce

Postup přípravy

  1. Nejprve si udělejte těsto: v misce rozmíchejte tvaroh, změklé máslo, vejce a sůl.
  2. Přidejte prosetou mouku, zamíchejte a nakonec k těstu přidejte dvě oloupané najemno nastrouhané brambory vařené ve slupce.
  3. Přendejte na vál a vypracujte těsto.
  4. Broskve omyjte a podle velikosti je přepulte nebo rozčtvrťte.
  5. Na pomoučněném vále těsto rozválejte na tři milimetry tenký plát a nakrájejte ho na čtverečky, poklaďte broskvemi a zabalte je do tvaru knedlíku.
  6. Vařte v osolené vodě deset minut.
  7. Knedlíky podávejte se strouhaným tvarohem, sypané cukrem, přelité rozehřátým máslem.

TIP:

Na meruňkové knedlíky kupte malé české meruňky, vypeckujte je, místo pecky vložte kostku cukru a postupujte podle receptu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvové knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat