Prostreno.cz

Ananasovo-banánové lívance

Lívance si můžete připravit jako hlavní chod.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 672 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy24g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 lžíce světlého třtinového cukru
  • 2 ks vajec
  • 500 ml mléka
  • 100 g čerstvého ananasu
  • 1 ks zralého banánu
  • 20 ml slunečnicového oleje - na smažení
  • Na polevu
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 6 lžic javorového sirupu

Postup přípravy

  1. Mouku dejte do mísy, přimíchejte kypřicí prášek, skořici a cukr. Potom postupně metličkou zašlehávejte vejce a mléko, abyste získali hladké těstíčko. Nakonec do něj vmíchejte i pokrájený ananas a banán.
  2. Lívanečník vytřete olejem, naběračkou do něj postupně vlévejte těsto, vždy mírně přitiskněte ke dnu a opékejte dozlatova.
  3. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny, lívanec otočte a opečte i z druhé strany. Podávejte s jogurtem a sirupem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ananasovo-banánové lívance

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat