Prostreno.cz

Ovocná omáčka k masu

Vyzkoušejte pečené maso se skvělou omáčkou s dužinou jedlé mučenky.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 962 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na

  • 10 kuliček drceného černého pepře
  • 60 ml bílého vinného octa
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 ks velké šalotky
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 lžíce čerstvého kerblíku - nasekaného
  • 3 ks žloutků
  • 125 g másla
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 2 ks jedlé mučenky
  • Na ozdobu
  • 1 lžíce čerstvého estragonu - jemně nasekaného

Postup přípravy

  1. Drcený pepř, ocet, víno, jemně nakrájené šalotky, jemně nasekaný estragon a kerblík dejte do rendlíku. Směs přiveďte k varu a vařte odkryté 5 minut.
  2. Hotovou omáčku přeceďte.
  3. Ovoce rozkrojte na polovinu a lžičkou vyberte vnitřek.
  4. Žloutky a 2 lžíce omáčky vyšlehejte ve vodní lázni.
  5. Přidejte postupně na kostky nakrájené máslo.
  6. Nakonec vmíchejte zbytek připravené omáčky a dužinu mučenky.
  7. Podávejte k masu.

TIP:

Mučenka - čili marakuja = její plody jsou podobné velikostí i tvarem citronu. Po rozkrojení je ve vnitř želatinová hmota plná jadérek, která se jí. Kouzlo tohoto ovoce je v tom, že má vysoký obsah vápna, fosforu, železa a vlákniny. Obsahuje vitamíny B a C, a mnoho provitamínu A. Na náš organizmus je silně zásaditá.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ovocná omáčka k masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat