Prostreno.cz

Guláš z jehněčího masa

Guláš s paprikou a bramborami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 431 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 600-800 g jehněčího masa na guláš
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 3-4 ks cibule
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 ks červených paprik
  • 400 g brambor
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a osolte.
  2. Rozehřejte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  3. Přisypte papriku, promíchejte,přidejte maso, orestujte, přidejte kostku šťávy k vepřovému masu, zalijte vodou, aby bylo maso přikryté a zvolna duste doměkka.
  4. Patnáct minut před koncem dušení přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájenou papriku, rajský protlak a duste, až je vše měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z jehněčího masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat