Pečená ryba plněná sýrem
Ryba plněná smetanovým sýrem s kapary a šunkou.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
481 kJ / 114 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky7g
Ingredience na
- 3 ks
celého pstruha
- nebo jiná malá ryba(500-600g)
- 3 špetky
soli a pepře
- 2 lžíce
strouhané citrónové kůry
- 200 g
smetanového sýra
- 2 lžíce
jemně nasekaných kaparů
- 1/2 ks
červené papriky
- 3 lžíce
citrónové šťávy
- 100 g
šunky
Postup přípravy
- Sýr, nasekané kapary, nasekanou šunku, jemně nakrájenou papriku, citrónovou kůru, sůl a pepř vymíchejte na krém.
- Omyté, osušené ryby osolte a naplňte připraveným sýrem.
- Ryby zabalte do alobalu, nebo pečícího papíru a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 10 minut, pak ryby rozbalte a pečte dalších 10 - 15 minut.
- Ryby pokapejte citrónovou šťávou a podávejte.