Prostreno.cz

Květák se sýrovým přelivem

Květák nemusí být vždy jen smažený, vyzkoušejte květák se skvělou sýrovou omáčkou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 888 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V rendlíku na mírném ohni nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou šalotku a restujte za stálého míchání 1 až 2 minuty.
  2. Přidejte víno, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián a vařte asi 4 minuty. Posypte moukou a dobře vymíchejte.
  3. Postupně za stálého šlehání přidávejte smetanu a vařte přibližně 5 minut.
  4. Do omáčky vmíchejte sýr a nechte sýr rozpustit, už nevařte.
  5. Květák uvařte vcelku v osolené vodě, dávejte pozor, aby se květák nerozvařil.
  6. Scezený květák položte na servírovací mísu, přelijte omáčkou, hustě posypte petrželkou, oříšky a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,90g
  • Sacharidy:

    177,80g
    • Cukry:

      20,80g
  • Tuky:

    214,60g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Opékaný květák

(8 hlasů)
50min
1320 kJ

Květák se sýrem

(12 hlasů)
40min
417 kJ

Brokolicové placičky

(13 hlasů)
50min
713 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák se sýrovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat