Prostreno.cz

Pečená vepřová panenka

Blumy a jablka jako skvělý doplněk vepřového masa.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 310 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 0,5 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 0,5 lžičky soli
  • 6 lžic sladké chilli omáčky
  • 200 ml vepřového vývaru
  • 2 ks jablek
  • 3 ks blumy

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte cukr, hořčici, sójovou a chilli omáčku a sůl.
  2. Směs důkladně vetřete do masa.
  3. Maso dejte do pekáčku, nebo zapékací misky, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut, nebo až je maso měkké.
  4. Dvacet minut před koncem pečení přidejte k masu překrojené blumy a na větší kousky pokrájená jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,70g
  • Sacharidy:

    149,50g
    • Cukry:

      124,60g
  • Tuky:

    10,50g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové špalíčky

(29 hlasů)
50min
711 kJ

Marinované vepřové kotlety

(21 hlasů)
2h a 55min
617 kJ

Vepřové karbanátky

(25 hlasů)
50min
1315 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat