Prostreno.cz

Králík s tymiánem a bazalkou

I králík může být vhodný pro sváteční nedělní oběd.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 806 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Umyté maso rozdělte na porce, vložte do mísy, osolte, posypte tymiánem, bazalkou a rozdrceným bobkovým listem. Zalijte vínem, přikryjte a dejte na 24 hodin do lednice.
  2. Přeložte do pekáče i s vínem. Kolem králíka rozložte na větší kousky nakrájenou cibuli, bůček nakrájený na kostičky. Pokapejte olejem přikryjte a pečte v troubě na 200°C přibližně 60 minut.
  3. Před dopečením odkryjte, aby se maso dozlatova opeklo.

TIP:

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové, jemné, má nízký obsah cholesterolu a v neposlední radě je velmi chutné.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,10g
  • Sacharidy:

    88,20g
    • Cukry:

      5,08g
  • Tuky:

    144,25g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
982 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
923 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík s tymiánem a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat