Prostreno.cz

Rajčata pečená s fenyklem

Bulvy fenyklu mají typickou anýzovou chuť a jsou velmi křupavé a křehké.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1428 kJ / 341 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky36g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rajčata překrojte na polovinu.
  3. Fenykl rozdělte na lupínky, které rozdělte příčně napůl.
  4. Rajčata nasypte do pekáčku spolu s lupínky fenyklu (Použít můžete i nať).
  5. Zeleninu osolte, navrch dejte několik slabších plátků másla a zapékejte přibližně 20 minut.
  6. Podávejte jako přílohu anebo jako samotný pokrm.
  7. Rajčata s fenyklem můžete jen podusit v pánvi s rozehřátým máslem.

TIP:

Jako samotný pokrm posypte parmazánem a dýňovým semínkem. Chutná výborně s bagetkou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,90g
  • Sacharidy:

    10,80g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    82,10g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 341 kcal

42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení



Podobné recepty

Marinovaná karotka

(15 hlasů)
30min
385 kJ

Salát z růžičkové kapusty

(8 hlasů)
45min
474 kJ

Marinovaný chřest

(15 hlasů)
25min
1724 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčata pečená s fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat