Prostreno.cz

Tipy, jak odstranit přilepenou žvýkačku z bot nebo oblečení

Žvýkačky má každý rád. Tedy aspoň do té doby, než se objeví na koberci nebo oblíbeném tričku. Taky teď lamentujete nad suchým kouskem čehosi, co kdysi mělo mentolovou, nebo třeba jahodovou příchuť? Spolehněte se na osvědčené rady! Tušíte, kdy použít majonézu?

Stojí pár korun a někdy nás přivádí k šílenství. Co nebo kdo? Obyčejná žvýkačka! Jak se jí zbavit, když si lebedí všude možně, jenom ne v ústech? Vezměte tupý předmět (třeba starý nůž, nepoužívanou kreditní kartu nebo ruční škrabku), žvýkačku „zchlaďte“ kouskem ledu a následně ji tak říkajíc stáhněte nějakou z uvedených pomůcek. Použít však můžete i změkčovadla. Při těchto pokusem si ale radši natáhněte kosmetické rukavice, jinak pokožku neuchráníte před pořádným nepořádkem.

Bílý vinný ocet. Hodí se nejen jako aviváž!

Prvotně na žvýkačku naneste obyčejný bílý ocet. Poté ji zahřívejte fénem. Buďte však opatrní Některá vlákna koberce nebo textilu nemusí snášet vysoké teploty! Máte žvýkačku na botě? Opět použijte kostku ledu, pokud to materiál snese, a zbytky „žvyksny“, jak se jí někdy lidové říká, odstraňte terpentýnem.

Oblečení a již zmiňovaná obuv se také může na několik hodin umístit do mrazničky. Po vytažení lze žvýkačka snadněji odloupnout. Pokud tomu tak není, nebo náhodou nepomůže ani tolik opěvovaný líh, zakryjte ji kouskem voskového papíru a použijte žehličku. Mohli byste také zkusit zálivku teplým octem, která může tuto „nehodu“ doslova rozpustit. A co dělat s takovými slepenými vlasy? Vydržte, na nůžky je času dost!

Máslo, majonéza i olivový olej

Na kštici se žvýkačkou naneste majonézu, nechte 10 minut působit a poté se pokuste kus té nechtěné gumy dostat dolů. Vhodné je i arašídové máslo, margarín, sádlo, olivový olej nebo med. Co se týče koberce, opět platí, že vhodné je zmrazení žvýkačky kostkou ledu. Pak je její odstranění z vláken o něco snazší.

Doporučuje se i již zmiňované arašídové máslo, které by se mělo nechat jednu či dvě minuty nechat působit. Pod jeho vlivem žvýkačka změkne. Zkusíte-li tento postup, po uplynutí doby zvlhčete ono inkriminované místo mokrou utěrkou a pusťte se do odstraňování buď starým zubním kartáčkem, nebo příborovým nožem. Jelikož je arašídové máslo mastné, je vhodné koberec nechat vyčistit nebo vyprat. To ostatně platí u všeho mastného, co v rámci odstraňování žvýkačky použijete.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat