Prostreno.cz

Nejde jen o postavu. Co vás čeká, když konečně zhubnete

Pokud přemýšlíte, zda se zbavit nějakých těch kilogramů navíc, máme pro vás několik důvodů, které by vám mohly rozhodování usnadnit. Ono totiž nejde jen o to, zda obléknete šaty o nějakou tu velikost menší!

Díky skoncování s nadváhou totiž…

…snížíte riziko infarktu.

A dalších srdečních či cévních onemocnění. Právě srdce a cévy jsou nadváhou či obezitou výrazně zatíženy a – zjednodušeně řečeno – rychleji se opotřebí.

…budete mít více energie.

Vaše tělo už nebude zatíženo přebytečnými kilogramy, bude lépe fungovat, vy nebudete tak unavení a do žil se vám vlije nová energie.

…snížíte riziko sebevraždy.

Podle jedné z amerických studií obezita ovlivňuje vznik depresí, úzkostí a dalších poruch a bohužel i zvyšuje riziko sebevraždy. Zatím není jasné, zda za tímto faktem stojí psychologické, sociologické či biologické důvody, ale statistiky hovoří jasně.

…ulevíte od bolesti.

Páteř, klouby, svaly… To vše obezitou či nadváhou trpí. A tak není divu, že lidé s nějakým tím kilogramem navíc mnohem častěji trpí bolestmi než jejich vrstevníci, kteří patří do kategorie „štíhlí“.

…snížíte riziko nemocní ledvin.

Ledviny bývají často přehlíženým orgánem. Ovšem dokáží pořádně zavařit! Jak se ukazuje, obezita jim rozhodně nesvědčí – u lidí, kteří jí trpí, je vyšší pravděpodobnost, že budou v pozdějším věku trpět některou z chronických nemocí ledvin, a dokonce že budou potřebovat dialýzu!

…snížíte nebezpečí cukrovky.

Obezita a diabetes jdou často ruku v ruce. Může za to rozkolísaná hladina krevního cukru. Dokonce i lidé, kteří nemají viditelnou nadváhu, mohou ze shození několika kilogramů profitovat právě snížením rizika, že onemocní cukrovkou.

…budete se lépe soustředit.

Výzkumy prokázaly, že obezita může ovlivnit (negativně, samozřejmě) i činnost našeho mozku. A tak se lidé s nadváhou hůře soustředí či mají častěji potíže s pamětí. S obezitou stoupá ostatně i riziko Alzheimerovy choroby!

…bude se vám lépe spát.

Je to začarovaný kruh – obézní lidé hůře spí, lidé, kteří málo spí, jsou náchylnější k obezitě. Nejlepší je z tohoto kruhu jednou provždy vystoupit a zhubnout. Lidé s nadváhou totiž také častěji trpí takzvanou spánkovou apnoe, což je nebezpečné onemocnění.

…budete lépe dýchat.

Konec zadýchávání se i do prvního patra, popadání dechu po doběhnutí 3 metrů na autobus apod. Vaše plíce si pořádně oddechnou (doslova), jen co se zbavíte přebytečných kilogramů. A budou zase sloužit tak, jak mají.

…zvýšíte šanci na početí.

Obezita a snahy o otěhotnění nejdou tak úplně dohromady. U některých žen kila navíc způsobují, že dlouho čekají, než se miminko „povede“, u jiných mohou vést k neplodnosti. A to nemluvíme o tom, že u obézních žen je rizikové i těhotenství!

…snížíte riziko rakoviny.

A to rakoviny prakticky všech orgánů. Tak se nad tím zamyslete, onkologická onemocnění nejsou nic, čím by člověk musel projít, zato se jim dá z velké části předcházet – právě zdravým životním stylem.

…budete společenštější.

S obezitou či nadváhou bývá často spojeno i nižší sebevědomí. A tak se člověk s kily navíc nezřídka uzavírá do sebe a nevyhledává společenské kontakty. A to je chyba!

…bude se vám lépe pracovat.

Ačkoli lidé trpící obezitou nemusejí být méně výkonní než lidé štíhlí, společnost je tak bohužel vnímá. A tak se dost často stává, že při pracovním pohovoru nedostanou příležitost ukázat, co v nich je, případně mají nižší plat.

…zlepšíte milostný život.

Nejenže budete sebevědomější, ale také o něco flexibilnější a „čilejší“. U mužů se pak po zhubnutí opticky zvětší penis. To už stojí za úvahu, pánové.

…budete bohatší.

Není třeba si nic nalhávat – všechno to přejídání a mlsání něco stojí. A tak když „přesedláte“ na zdravý životní styl a odpadnou vám všechny ty výlety do fast foodů či cukráren a spol., výrazně ušetříte!

…budete lépe nakupovat.

Ano, je to možná malichernost, ale proč ji nezmínit? Není třeba si nic namlouvat – tělo velikosti 40 se vám bude oblékat mnohem snáz než velikost 48. Budete mít mnohem větší výběr, můžete si toho víc dovolit… Zkrátka nakupování se změní v radost, nikoli nepříjemnou povinnost.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat