Prostreno.cz

Potravinové zázraky, které potlačují chuť k jídlu

Znáte to. Jedna porce vám nestačila, hlad se stále hlásí o slovo. Co teď? Myslete na prevenci a zásobte se malými svačinkami, které potlačují chuť k jídlu. Vejdou se do malé mističky, takže je můžete mít neustále po ruce!

Hubnutí není žádná věda, když víte jak na to. Jedním z úspěchů je zvládnutí svých chutí. Mějte připravené takzvané krabičky poslední záchrany!

Mandle

Hrstka mandlí je bohatým zdrojem antioxidantů, vitaminu E a hořčíku. Bylo také vědecky prokázáno, že mandle zvyšují pocit sytosti. Tak na co ještě čekáte?

Káva

Jeden až dva šálky denně zvyšují metabolismus a potlačují chuť k jídlu. Akorát to má pár háčků. Do kabelky ji nedáte (jedině v malé termosce) a kolikrát k ní nemáte přístup ani v práci. Zkuste popřemýšlet nad vhodnou variantou. Pak taky vynechte cukr a se smetanou šetřete!

Zázvor

Po celá staletí mnohé kultury používaly kořen zázvoru jako něco posvátného. A aby ne. Zázvor působí jako povzbuzující prostředek, který dodává energii do těla a zlepšuje trávení, s čímž souvisí i to, že budete méně hladoví. Kam s ním? Třeba do neslazeného čaje.

Avokádo

Obsahuje spoustu vlákniny a zdravé mono-nenasycené tuky. Avokádo potlačuje chuť k jídlu, pokud ho konzumujete ve střídmém množství. Ve skutečnosti je to tak, že v něm obsažené tuky vysílají signály do mozku o plnosti vašeho žaludku.

Kajenský pepř

Není žádným tajemstvím, že pikantní věci si s hubnutím rozumí. Už jen půl lžičky kajenského pepře může podpořit váš metabolismus. Co se kořeněných pokrmů týče, obecně platí, že tělo spaluje víc kalorií – jestli je jíte pravidelně. Nějaká ta deka dolů naprosto bez snažení? No jasně, že ano! Kdo by to nebral?

Jablka

Teď poděkujete za to, že jste na podzim byli pilní a že jste uskladnili veškerou svoji úrodu. Jablka jsou naplněná rozpustnou vlákninou a pektinem, který vám rychleji dopomůže k pocitu sytosti. Tyhle neobyčejně obyčejné zázraky také regulují glukózu v krvi a zvyšují hladinu energie. A v neposlední řadě vyžadují nějaké to žvýkání, čím se zvyšuje čas na konzumaci. Delší proces ochutnávky taktéž dává mozku signál, že už nejste hladoví.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat