Prostreno.cz

Jak vám jedlá soda pomůže s pletí

Jedlá soda je něco, co vždycky najdete ve své kuchyňské skříňce. Můžete s ní počítat i v rámci kosmetických rituálů? To si pište! Můžete s ní počítat v sedmi případech!

Může to znít absurdně, ale jedlá soda přináší obrovské výhody pro pokožku. Vzhledem k tomu, že má zásaditou povahu, vyrovnává hladinu pH. Pomáhá také při exfoliaci odumřelých kožních buněk. Ještě máte pochyby? Zde je sedm způsobů, jak tuto téměř nenápadnou součást kuchyně využít při řešení každodenních problémů s krásou.

Odstraní jizvy po akné

Když se vaše pokožka ucpe odumřelými kožními buňkami, mazem nebo bakteriemi, na povrchu se objeví drobné pupínky nazývané akné. Není-li akné správně řešeno, může po sobě zanechat jizvy. Chcete-li tyto jizvy odstranit, použijte pastu složenou ze sody a vody. Zkontrolujte, zda je dostatečně hustá, aplikujte ji dvakrát nebo třikrát za den a nechte působit po dobu 3–4 minut, poté opláchněte.

Upokojuje kožní vyrážky

Soda má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Protože může vysušit vaši pokožku v důsledku jejích alkalických vlastností, můžete pocítit úlevu od svědění, které přichází s kožními vyrážkami. Přidejte k ní kokosový olej a směs nechte působit 4–5 minut. (Můžete aplikovat dvakrát denně.)

Léčí infekci kvasinek

Candida nebo kvasinková infekce se množí v oblastech, jako jsou ústa, střevní trakt, hrdlo nebo genitálie. Soda může pomáhat při léčbě této infekce. Pokud jste její obětí, dopřejte asi polovinu lžičky sody na pečení rozmíchané ve sklenicí vody, a to každý den po dobu asi 10–15 dnů. K léčbě kvasinkové infekce na kůži si připravte pastu složenou ze sody a vody.  Tu nechte působit 4 minuty a poté smyjte.

Přípravek na spáleniny

Pokud je vaše pokožka poškozená sluncem, soda jí velmi svědčí. Opět vytvořte pastu ze sody a studené vody, aplikujte ji na postiženou plochu a následně umyjte.

Konec černým tečkám

Vzhledem k tomu, že soda obsahuje antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, pomáhá i při výskytu černých teček. Sodu s vodou naneste na pokožku, nechte 15 minut působit a smyjte. Opakujte, dokud nezaznamenáte zlepšení.

Přírodní čisticí prostředek

Soda je alkalická, tedy pomáhá změkčit kůži a rovněž ji čistí, otevírá póry a absorbuje přebytečný maz. Tím brání ucpávání pórů.

Bělení pleti

Pasta se sodou a vodou dokonce pokožku i bělí. Naneste na obličej, dvě minuty provádějte krouživé pohyby, smyjte a na závěr použijte hydratační krém.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat