Prostreno.cz

Jednoduché tipy k prodloužení života. Upřímný smích a relax s čokoládou

Fyzické smrti se nevyhne nikdo, nicméně pokud vy osobně chcete žít déle, musíte se trochu snažit. Které jednoduché každodenní věci prodlouží váš život?

Na novoroční předsevzetí je přece jen trochu brzy, ale už máte představu, s čím chcete skoncovat, nebo v čem se polepšit? Třeba vás inspirují tyhle tipy, díky kterým se lidé dožívají déle…

Dostatečný pitný režim

Ne, to není vtip. Lidské tělo nefunguje správě bez optimálního množství vody. Bez ní se většina tělesných funkcí zpomaluje. Pokud budete pokračovat v životě s nedostatečnou denní dávkou H2O, zpomalíte celý systém a zvýšíte náchylnost k různým onemocněním. Věřte, že lidé, kteří jsou dehydratovaní, více inklinují například k srdečním záchvatům.

Upřímný smích

Ujistěte se, že se smějete každý den. Jedná se o jeden z nejlepších způsobů, jak zlepšit tok krve do vašeho srdce. Ten se díky smíchu zvyšuje o celých 50 procent. Jakmile se od plic rozchechtáte, jste méně náchylní k ukládání cholesterolu, zánětům a tvorbě krevních sraženin. Stačí 10 minut smíchu denně a život si zaručeně prodloužíte!

Odpočinek během nemoci

Mnoho lidí přechází nemoci a chodí do práce se slovy, že si nemohou dovolit stonat. Jednou dvakrát, to možná lze přehlédnout, ale pravidelné ignorování odpočinku a klidu hodně oslabuje srdce. Ti, kteří obvykle mají tendenci pracovat i v době nemoci, zvyšují pravděpodobnost infarktu a krevní sraženiny. Každé tělo se musí regenerovat!

Relax s čokoládou

Čokoláda i při dietě? A proč ne? Když je to ze zdravotních důvodů… Jistá studie prokázala, že muži, kteří konzumovali 4 gramy kakaa denně, snížili riziko srdečních onemocnění o celou polovinu. Kakao a tmavá čokoláda by se proto měly stát běžnou součástí vašeho dne. Opakujte si, „přispívám ke svému kardiovaskulárnímu zdraví“.

Potravinové doplňky

Jste si vědomi toho, že máte málo ovoce a zeleniny? Nestíháte se v práci ani pořádně najíst, natož abyste sledovali, jaké vám chybí živiny? Užívejte aspoň potravinové doplňky, které vám doplní minerály a vitaminy. Vyhýbání se nemocem rovná se delší a kvalitnější život. Podobně to platí i pro pohyb. Je dokázáno, že sportovci a osoby, které se třikrát týdně hýbou, jsou zdravější.

Alkohol jen s mírou

Výsledky výzkumů jsou nekompromisní. Nikdy bychom prý neměli konzumovat více než 3 alkoholické nápoje v časovém rozmezí 24 hodin. Při překročení hranice se zvyšuje riziko fibrilace síní. Jedná se o stav, kdy jste více náchylní k mrtvici a infarktu. (Toto platí pro všechny alkoholické nápoje – i pivo a víno.)





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat