Prostreno.cz

Opravdu levné potraviny, které pomáhají s hubnutím

Říkáte si, že hubnutí a zdravá strava obecně stojí nemalé peníze? Nutně to pravda být nemusí! Tyhle potraviny, a jeden zdravý nápoj, pomáhají při redukci hmotnosti a šetření!

Možná znáte základy zdravého stravování, nicméně na druhou stranu se s vaším rozpočtem moc neslučují. „Zdravé“ však neznamená „drahé“. Stačí jen vědět, co kupovat, abyste ušetřili, ale zároveň snížili svoji tělesnou hmotnost. Tohle jsou dietní a současně nízkorozpočtová jídla (a jistý známý nápoj), jež vám pomohou zhubnout!

Jablka

Jablka mají nízký obsah kalorií a jsou dobrým zdrojem vlákniny, což znamená, že váš žaludek zůstává spokojen mnohem déle. Zároveň nedochází k přejídání. Také antioxidanty, které jsou přítomny v jablíčkách, mohou podpořit váš metabolismus, což je nezbytné, abyste se zbavili „uskladněného“ tuku.

Jablka také obsahují další důležité živiny, jako třeba B-komplex, vitamin C, draslík, vápník a fosfor. Také nemají žádný tuk nebo cholesterol, a tudíž je jejich kalorická hodnota nízká. Pokud mezi jídly hladovíte, vezměte si jablko. Vzhledem k tomu, že většina živin se v tomto sladkém ovoci se nachází pod slupkou, nezbavujte se jí!

Konzervovaný tuňák

Jedna porce tuňáka obsahuje asi 28 g bílkovin a 120 kalorií. Jelikož kilogram tuňáka přijde asi na 160 korun, jedná o dokonalý zdroj bílkovin s vynikající hodnotou. Vytvořit můžete pomazánku či salát s vejci.

Zelený čaj

Zelený čaj je levný nápoj, který je podle výzkumníků doslova zásobárnou živin. I když se nad prodejní cenou jednoho sáčku kvalitního a sypaného můžete pozastavit, vezměte si, že se běžně připravují tři nálevy. Z tohoto hlediska váš jeden šálek přijde na pár drobných.

Navíc svůj organismus obohatíte o katechiny a flavonoidy, které fungují jako silné antioxidanty. Zelený čaj také obsahuje aminokyselinu L-theanin, která může pomoci při snižování úzkosti a zlepšení funkce mozku. V některých studiích se uvádí, že zelený čaj podporuje metabolismus a pomáhá lidem spalovat tuky.

Řecký jogurt

Další zdravou snídaní a zároveň levnou potravinou je řecký jogurt. Věděli jste, že nákup „kontejneru“ jogurtu moc nestojí? Větší balení obvykle vychází úsporněji. Řecký jogurt obsahuje probiotické bakterie, které mohou pomoci zlepšit funkci vašeho střeva a naopak chrání proti leptinové rezistenci a zánětu, hlavním hormonálním strůjcům obezity.

Vysoký obsah bílkovin přítomný v jogurtu pomáhá s delším pocitem sytosti, neboť odráží hlad tím, že udržuje hladinu cukru v krvi stabilní. Vysoké množství vápníku, který je řeckém jogurtu obsažen, také podporuje proces hubnutí.

Studie z roku 2003 provedená univerzitou v Tennessee dokonce uvádí, že konzumace 3 porcí jogurtu denně může zvýšit ztrátu tuku.

Luštěniny

Fazole či čočka? To nejlepší, co se výživové a cenové hodnoty týče! Poskytují množství uhlohydrátů a bílkovin, mají široké množství využití a zároveň vás nezruinují.

Sladké brambory

Sladké brambory neboli batáty obsahují asi 15 % vitaminu B6, 37 % denního doporučeného příjmu vitaminu A. Dále se mohou pochlubit vlákninou, draslíkem, manganem, vitaminem C, kyselinou pantotenovou, mědí, vitaminy B1 a B2, niacinem a fosforem. A jak vám sladké brambory pomohou snížit váhu?

Po jejich konzumaci se člověk cítí déle plný, a pokud je nespárujete třeba s cukrem, tak jsou dokonalou součástí dietní stravy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat