Prostreno.cz

Babiččina léčba chřipky. Prostředky, které stále fungují

„Lehli“ jste s pořádnou chřipkou? A jéje. Nicméně, není čas ztrácet čas, je třeba ihned naordinovat spolehlivou léčbu! Co říkáte na takový křen s medem, ponožky v octu nebo nápoj ze slivovice? Jako první pomoc to vůbec není od věci…

Zaútočil na vás bacil chřipky, kterému jste (bohužel) podlehli? Pak vás možná napadlo, že byste zmobilizovali všechny síly a vydali se do nejbližší lékárny pro pořádnou zásobu léků. Jenže co když jde kurýrování i jinak? Vždyť vychvalované babské rady na své účinnosti dodnes neztratily! Tak na nic nečekejte a omrkněte kuchyňské zásoby. Najde se tam třeba tohle?

Slivovicová záchrana

Marodíte? V tom případě to nevypadá, že byste někam cestovali autem, což je vlastně dobře. Připravte si 200 ml teplé, ne však horké vody, dvě velké lžíce medu, šťávu ze dvou citronů a poctivého „panáka“ slivovice. Do hrnku pak nalijte část vody, rozpusťte v ní med, přidejte citronovou šťávu a vmíchejte destilát. Poté nápoj zalijte zbývající vodou. Upíjejte tento léčivý medikament po doušcích, brzy vás postaví na nohy.

Křenová první pomoc

Na tomto zlepšováku je skvělé to, že zabírá na běžné nachlazení, ale také na chřipku, teplotu, rýmu i kašel. Je zkrátka multifunkční! A co víc – příprava vám zabere opravdu jen zlomek času. Nastrouhaný čerstvý křen smíchejte se stejným váhovým množstvím medu, tím máte hotovo. Doporučené dávkování jsou tři lžičky denně.

Octová spása od horečky

Pokud oželíte jedny ponožky, máte o léčbu postaráno. Připravte si pět dílů vody pokojové teploty a jeden díl octa. Po jejich promíchání v lázni namočte bavlněné ponožky a dobře je vyždímejte. Jakmile si je posléze natáhnete na nohy, a zabalíte ještě do ručníku či deky, tak si tak na hodinku zdřímněte. Zopakujte tuto proceduru alespoň dvakrát za den, uvidíte sami, že se horečka dá na ústup.

Lipový čaj pro celkovou úlevu

Budete potřebovat hrst lipového květu, dále šťávu z jednoho citronu a jedné cibule. Uznáváme, všechny ingredience spojené dohromady nebudí ten nejlákavější dojem, ale ještě je nezavrhujte. Nejprve spařte lipový květ vodou, přidejte šťávy z cibule i citronu a doslaďte třeba medem. Pokud vypijete tento zázračný nápoj před spaním, ráno by vám mělo být o mnoho lépe. Tedy alespoň podle našich babiček, které na tento tajný recept nedají dopustit.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat