Prostreno.cz

Hroznové víno prospěje očím a podpoří srdce

Už jste letos dali pořádnou porci hroznového vína? Být vámi, vůbec s tím neotálíme. Tato sladká dobrota, která se báječně hodí třeba k sýru, snižuje pravděpodobnost šerosleposti, Alzheimerovy choroby i srdečních problémů.

Hroznové víno k letnímu počasí neodmyslitelně patří. Také si na něm rádi pochutnáte? Ani nevíte, jak děláte dobře! Réva vinná je totiž neuvěřitelnou studnicí zdraví, ze které můžete čerpat mnoho zajímavých výhod. Která je vám nejsympatičtější?

Úleva bolavým kloubům. No opravdu!

Kdo by to byl řekl, že sladké kuličky vlastně fungují jako prášek na bolest. Z americké studie provedené na Texas Woman's University jednoznačně vyplývá, že denní konzumace hroznů může ulevit od bolesti způsobené osteoartritidou. Výzkumníci si to vysvětlují vysokým obsahem antioxidantů, které přispívají ke zlepšení pohyblivosti a pružnosti kloubů.

Ostrý zrak, který vás ani v budoucnu nenechá ve štychu

Máte obavy, aby vás za pár let doktor neposlal do optiky pro silné brýle? Zkuste tomu zabránit. Třeba tím, že si budete hroznové víno dávat častěji. Poznatky americké studie uskutečněné na Miamské univerzitě sdělují, že právě tato potravina snižuje hladiny zánětlivých proteinů v sítnici, což je část oka, ve které se nacházejí buňky zodpovědné za reakce na světlo. Nezapomeňte si tedy příště z obchodu přinést tuhle dobrotu, třeba se tak vyhnete šerosleposti. Možné to prý opravdu je…

Zdravé srdce, které nemá žádné trable

Díky svému unikátnímu složení réva vinná pomáhá zabraňovat tvorbě krevních sraženin. Přítomné antioxidační složky rovněž přispívají k regulaci vysoké hladiny škodlivého cholesterolu, čímž prokazatelně snižují pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních chorob. Podle názoru mnoha odborníků také platí za efektivní „čističku“ cév. No vida, takže spojení chuťově příjemného s užitečným? Údajně na to můžete vsadit!

Ochrana mozku před duševními chorobami

Závěry britského výzkumu publikované v časopise Journal of Nutrition uvádí, že v hroznech obsažená látka zvaná resveratrol významně zlepšuje kognitivní funkce, a to zejména u starších jedinců. Na tomto základě se vědci domnívají, že zelené bobule poskytují ochranu před degenerativními nervovými onemocněními, jako je třeba Alzheimerova choroba.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat