Prostreno.cz

Způsoby, jakými kvalitní spánek ovlivňuje vaši krásu

Zpomalená tvorba vrásek, silnější nehty a pevnější vlasy – chcete toho docílit i vy? Pak místo ponocování choďte spát o něco dřív. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat! A to jako bez legrace…

V dnešní době se na pultech obchodů nabízí tolik zkrášlujících kosmetických produktů, že je ani nelze spočítat. Jenže co když ten nejúčinnější nestojí ani korunu a máte ho doslova po ruce, tedy v ložnici? Řeč je o kvalitním nočním odpočinku, jenž je elixírem mládí i efektivním pomocníkem při hubnutí! Proč se vyplatí dodržovat pravidlo ohledně osmi prospaných hodin denně?

Efekt odpočaté pleti, co je vidět na první pohled

Tak znáte to. Když se dobře nevyspíte, vypadá vaše pokožka mdle a unaveně, což vám přidává několik let navíc. Je to také přesně ta chvíle, kdy přichází na řadu různé vzpruhy v podobě revitalizačních krémů, energizujících sér a rozjasňujících make-upů, které mají celou situaci šikovně zakamuflovat. Nic z toho ale nebudete potřebovat, když si vezmete příklad z Šípkové Růženky! Pleť má totiž v noci dostatečný prostor k odpočinku a regeneraci, čímž se pochopitelně zlepší její vzhled i kvalita.

Zpomalená tvorba vrásek. No vážně

Existují stovky reklamovaných přípravků, které díky obsaženému kolagenu slibují zázraky téměř na počkání. Jen na vysvětlenou, tato bílkovina zajišťuje pružnost a elasticitu kůže, zatímco ji celkově omlazuje a přispívá k hloubkové hydrataci. A tím se dostáváme k zásadní otázce. Věděli jste, že tělo je schopné produkovat svůj vlastní kolagen? Neděje se to během dne, kdy v práci vytváříte hodnoty, „výroba“ probíhá v nočních hodinách. Vy celému procesu nejlépe pomůžete tím, že „hodíte záda“ do peřin a nenecháte se až do rána ničím rušit.

Silné vlasy a pevné nehty? Můžete je mít

Výše zmíněný kolagen není jen účinnou „brzdou“ vrásek, hodně přispívá také ke zdraví, odolnosti a kondici vašich vlasů, nehtů i řas. Ano, díky tomuto příteli už není třeba sázet na řasenku s prodlužujícím efektem, ani šampon proti lámavosti. Ještě pořád vám přijde osmihodinový spánek jako ztráta času?

Štíhlým křivkám nepomáhá jenom fitko

Nedostatek nočního odpočinku může způsobit, tedy kromě jiného, i hormonální nerovnováhu, která vám směle „přihraje“ častější pocity hladu. Závěry několika nezávislých studií dokonce naznačují, že dlouhodobá spánková deprivace zvyšuje pravděpodobnost nadváhy o přibližně 55 %. Stačí vám to jako motivace k tomu, abyste dnes „zalehli“ o něco dřív?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat