Prostreno.cz

Hubnutí podpoří ty správné potraviny

Vyhlásili jste válku nadbytečným kilům? V tomto nelehkém boji je třeba mít po ruce, respektive v žaludku, ty nejúčinnější zbraně. Jmenovitě se jedná o vejce, listovou zeleninu, hovězí maso a banány!

Jakmile se venku oteplí, dny příjemně prodlouží a příroda se probudí ze zimního spánku, jako tradičně začíná období hubnutí. Týká se to i vás? Pak by se vám mohla hodit malá pomoc. Představují ji tyto potraviny, jejichž pravidelná konzumace redukci váhy značně podporuje. Alespoň tedy podle odborníků, kteří je doporučují všemi deseti!

Vajíčka jako fitness snídaně

Že vajíčka jsou nezdravá a měli bychom se před nimi mít na pozoru? To už dávno neplatí. Poznatky studie publikované v magazínu International Journal of Obesity sdělují, že jedinci, kteří si dávají ke snídani dva kousky, nejenže rychleji hubnou, ale mají také více energie. No vážně! Ve srovnání s lidmi, co si po probuzení dopřávají koblihy a sladkosti, mají příznivci slepičích produktů podle expertů v průměru o 65 % vyšší šanci, že své tělesné křivky vylepší v řádu několika týdnů.

Listová zelenina? Trefa do černého

Chcete-li dosáhnout menší konfekční velikosti, neváhejte do jídelníčku zařadit špenát, rukolu, ledový salát nebo polníček. Listová zelenina podporuje metabolické funkce, zatímco reguluje škodlivý cholesterol a zachovává fungující trávení. Bez ohledu na konkrétní druh je každé její sousto obohaceno i o rostlinný chlorofyl. Ten má schopnost neutralizovat těžké kovy a chemické látky, takže působí jako unikátní detoxikační čistidlo.

Kuřecí prsa a hovězí maso. I to si klidně dejte

Funkce bílkovin v lidském těle jsou velice rozmanité. Tyto látky slouží k obnově a tvorbě buněk, tudíž úzce souvisejí s hojením a regenerací. Zároveň se podílejí na budování svalů a produkci hormonů. To ale není všechno. Hrají zásadní roli také při boji s tukovými zásobami, neboť v důsledku snížení energetického příjmu slouží jako náhradní druh energie. Odkud je můžete čerpat? Bohatým zdrojem proteinů je kromě kuřecího masa i to hovězí, které dle názoru některých lékařů, dokonce pomáhá eliminovat rakovinné buňky.

Banány, exotický zlepšovák

Každý ví, že banány jsou darem pro srdce, neboť jejich vysoký obsah draslíku normalizuje hladinu krevního tlaku. Ale že jsou spasiteli také při hubnutí? To bude pro mnohé nejspíš novinkou. Tropické ovoce platí za skvělý zdroj vlákniny, jež prospívá trávení a navozuje dlouhotrvající pocit sytosti. Plod ukrytý pod slupkou ovšem také regeneruje svaly po cvičení a díky přítomnosti vitaminů skupiny B urychluje metabolismus, tudíž významně podporuje spalování kalorií.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat