Prostreno.cz

Zbavte se nevzhledné celulitidy jednou provždy

Pomerančová kůže není zrovna tím, čím se chce žena v plavkách chlubit. Taky se jí snažíte zbavit, ale už vám došly nápady? Tenhle nešvar nesnáší cvičení, ale také ricinový olej, který stimuluje činnost lymfatické systému!

S přibývajícím věkem se v těle hromadí tuk, což přispívá k pomerančové kůži. Není to však dogma, dolíčky mají i miminka a lidé, kteří sportují. Ti, kdo ošklivé malé hrudky nesnesou, vymýšlejí různé způsoby, jak proti nim bojovat. Možná byste to neřekli, ale jednou z možností je aplikace ricinového oleje, jenž se získává lisováním ze semen skočce obecného.

Právě on má blahodárné účinky na pokožku, což věděli již naši předkové, kteří jej využívali k hojení kožních onemocnění a ke zlepšení zdraví pokožky. Výčet jeho schopností je skutečně působivý.

Zázrak z lékáren i drogerií

Ricinový olej pomáhá zvýšit funkčnost lymfatického systému, zásadní roli hraje i při odstraňování přebytečné tekutiny z těla a likvidaci odpadu. Kromě toho se podílí na přenosu živin, kyslíku a hormonů do buněk. Už tohle samo o sobě je důvodem k jeho použití, neboť nedostatečný lymfatický systém vede k hromadění tekutin v těle a rozvoji celulitidy. A jak by se s ním mělo zacházet?

Tento druh oleje lze použít na části těla, jako jsou boky, stehna a pas, tedy oblasti, které patří k těm nejčastěji postiženým. Olej stačí mírně zahřát, nanést na pokožku a poté jej do ní vmasírovat (10 až 15 minut). Někteří lidé ho pro zvýšení účinku a příjemnější vůni míchají s éterickými oleji. Osvědčuje se například levandule či citrusy. Doopravdy jen tohle stačí?

Faktory urychlující výsledky

Ricinový olej skutečně „“, jak na to, ovšem neumí čarovat. Hodně záleží na vaší trpělivosti a chuti masírovat dané oblasti – pravidelně. Odstranění celulitidy vyžaduje čas, rozhodně nečekejte výsledky přes jednu noc! K urychlení procesu je třeba sportovat a dát vale sedavému životnímu stylu.

Vhodné je zbavit se zpracovaných potravin, polotovarů a dobrot obsahujících rafinovaný cukr. Neméně důležitý je i pitný režim. Každý den vypijte několik sklenic čisté, neperlivé vody, omezte alkohol a nápoje sycené oxidem uhličitým. Ty mohou vést k hromadění tuku v těle. Lymfatický systém zároveň podpořte měkkými kartáči, jež odstraňují odumřelé kožní buňky. Dodržíte-li všechna tato pravidla, dočkáte se pevnějšího a hezčího těla.

Zdroj: www.womenshealthmag.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat