Prostreno.cz

Ovesné vločky umí pečovat o pleť

Trpíte kvůli akné a rychle se tvořícím černým tečkám? Nebo byste raději zpomalili stárnutí? Tak či tak, ovesné vločky vám to bez problému zařídí!

Ovesné vločky právem spadají do kategorie zdravé výživy, neboť se mohou pochlubit skutečně působivým množstvím cenných živin i skvělými „vedlejšími účinky“. Tento obilný výrobek kromě toho, že dodává energii, prodlužuje pocit sytosti, reguluje škodlivý cholesterol a podílí se na tvorbě červených krvinek, také značně zlepšuje kvalitu pokožky. A toho by byl hřích nevyužít! Co všechno s pletí dokáže trocha ovsa?

Konec černým tečkám. Jednou provždy

Dohánějí vás malé tmavé body na tváři k naprostému šílenství? Pak si možná říkáte, proč jste je „vyfasovali“ právě vy. Za nejčastější příčiny jejich vzniku dermatologové považují předchozí problémy s akné či hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji téhle „ozdoby“ značně přispívá také špatně zvolená kosmetika, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím? Úplně nejlépe  uděláte, když menší hrst výše zmíněné potraviny promícháte s pár kapkami jablečného octa. Masku nechte účinkovat přibližně 20 minut, následně ji opláchněte vlažnou vodou.

Akné? Tak s tím se rozlučte

Vnější aplikace ovesných vloček je často doporučována i lidem, kteří se potýkají s akné. Tato kúra totiž pomáhá vstřebávat a odstraňovat přebytečné oleje, urychluje hojení a normalizuje pH kůže. Pokud se ptáte, jak sypký poklad v praxi využít, pak vsaďte na pastu, která se skládá z jeho dvou polévkových lžic, trochy medu, půl lžičky citronové šťávy a několik kapek esenciálního tea tree oleje. Dlužno ještě dodat, že optimální doba působení je přibližně 10 minut.

Zpomalené stárnutí. Jste snad proti?

Pokud byste moc rádi oblafli kalendář, zkuste si delší mládí zařídit pomocí jednoduchého receptu. Budete potřebovat čtvrt šálku vloček, půl šálku vlažné vody, jednu lžíci medu a dvě lžíce bílého jogurtu. Důkladně promíchané přísady aplikujte na tvář, proveďte lehkou masáž a vyčkejte 15 minut. Po uplynutí stanovené doby setřete veškeré pozůstatky vlhčeným ubrouskem. Pravidelné opakování přinese famózní výsledky!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat