Prostreno.cz

Mango je pomocníkem při léčbě cukrovky

Lidí s diabetem je čím dál více, což pro dnešní populaci není ta nejlepší prognóza, neboť tato nemoc může vyústit v celou řadu závažných komplikací. Vážně jde ale o nevyléčitelnou chorobu? Možná ne, domnívají se vědci, kteří začali vidět velký potenciál v mangových listech!

O cukrovce, jíž se odborně říká diabetes mellitus, hovoříme v případě, kdy si tělo neumí poradit s nadměrným množstvím cukru. Příčinou je nedostatek inzulinu, tedy hormonu produkovaného ve slinivce břišní, který má cukry štěpit. Podle statistik se s tímto onemocněním potýká bezmála 10 procent tuzemské populace, přičemž se počet pacientů každoročně rozroste o několik tisíc. Situace je tedy opravdu vážná, proto se neustále diskutuje o prevenci i léčebných postupech. A co s tím vším mohou mít společného listy manga? Možná se budete divit!

Naděje, která má zelenou barvu

Mangové listy jsou v alternativní medicíně hodně zmiňovaným prostředkem. Kupříkladu v Indii se již celá desetiletí využívají jako mocný medikament při choleře. V jiných částech světa se doporučují k posílení jater, krevních cév i zraku. Jejich složení ovšem dokáže zbavit i kašle, horečky, nevolnosti, škytavky, stresu nebo žaludečních a žlučových kamenů. Ano, takový je to zázrak! A nedávno se dokonce prokázalo, že pomáhá i při diabetu, což ho staví do zcela jiného světla.

Řešení, na něž se čekalo?

Poznatky nedávného amerického výzkumu naznačují, že extrakt z listů manga se ukazuje jako slibná a zcela přirozená terapie diabetu. Odborníci upozorňují na to, že snižuje hladinu cukru v krvi, zatímco vykazuje hypoglykemické vlastnosti. Navíc obsahuje spoustu antioxidantů a sloučenin, jež synergizují s inzulínem. Velkým pozitivem je prý i vysoký podíl vitaminů A, B i C, což jsou živiny podporující obranyschopnost, odolnost kostí, kvalitu pokožky, nervovou soustavu i mozkové funkce. Na závěr je třeba zmínit, že tyto listy s vůní exotiky seženete na internetu i v některých lékárnách, a to i ve formě tinktury, prášku či snadno uživatelných tobolek.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4155986/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat