Prostreno.cz

Minerální deficity, které tělo neodpustí

Ztuhlé klouby, nevolnost, ztráta chuti k jídlu nebo brnění v obličeji? I tak vám organismus dává na vědomí, že jeho zásoby minerálů jsou hodně žalostné. Ovšem za varovný výstřel lze považovat také permanentní únavu, zácpu a abnormální rychlost dýchání!

Většina lidí si moc dobře uvědomuje, jak důležité jsou vitaminy, ale na příjem minerálů už tak trochu zapomíná. Jenže i tyto cenné látky jsou pro zdraví naprosto zásadní! Naštěstí se jejich nedostatečné hladiny dříve či později projeví. Může je tak alespoň odhalit každý, kdo své tělo alespoň trochu poslouchá. Jaké signály napoví, co přesně vám chybí?

Lámavé nehty nebo zapomnětlivost

Nepravidelný srdeční rytmus, svalové křeče nebo náhlá nevysvětlitelná zmatenost. Když se k tomu připočítá ještě zapomnětlivost, necitlivost v rukou, křehkost nehtů a podivné brnění v obličeji, máte podle odborníků co dočinění s nízkým množstvím vápníku. A je třeba okamžitě jednat! Pro nápravu situace je vhodné zaměřit se na potravinové zdroje v podobě listové zeleniny, fíků, mandlí, tučných ryb a mléčných výrobků.

Ani únavu a nevolnost nepřehlížejte

Máte pocit, že jste poslední dobou nějak unavenější? Navíc vám často bývá špatně do žaludku? Neberte to na lehkou váhu a vydejte se do obchodu pro přírodní zprostředkovatele draslíku. Patří mezi ně třeba brambory, batáty, rajčata, luštěniny, sušené meruňky, banány či pomeranče. Mimochodem, podmíru draslíku signalizuje také silnější bušení srdce, zácpa a nadýmání – to jen pro kompletní výčet příznaků.

Ztuhlost kloubů nevěstí nic dobrého

Jsou-li vaše klouby bolavé a ztuhlé, je docela pravděpodobné, že vám schází fosfor. Tomu nasvědčuje i ztráta chuti k jídlu a abnormální rychlost dýchání, stejně jako náladovost doprovázená prudkými emočními výkyvy. Úroveň tohoto prvku můžete navýšit pomocí dýňových a slunečnicových semínek, pistácií, kešu ořechů i vepřového masa, popřípadě cizrny. I když trpíte nechutenstvím, každé sousto vnímejte jako záchranné lano, na jehož konci čeká úleva!

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.healthylife.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat