Prostreno.cz

Jídelníček na náročný pracovní den: Takhle hlady nepadnete

Představte si středu – práce nad hlavu, sil ubývá a do víkendu a odpočinku stále zbývají dva dlouhé dny. Zvládnout hektické pracovní tempo a zachovat si při něm dobrou náladu vám pomůže vhodně nastavený jídelníček. Strava musí být lehká, aby nezatěžovala, ale zároveň dostatečně sytá.

Jak by měl vypadat jídelníček pro náročný den? Inspirujte se!

Snídaně

Celozrnný chléb s vejcem a zeleninou

  • 1 plátek celozrnného chleba
  • 1 vařené vejce
  • 100 g červené papriky

Přesnídávka

Mozzarella s rajčaty

  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g mozzarelly light
  • kapka olivového oleje

Oběd

Brokolicová polévka

  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 150 g brokolice
  • muškátový oříšek
  • sůl, mletý pepř

Příprava: Do vroucího vývaru vložte umytou na růžičky rozebranou brokolici. Ochuťte strouhaným muškátovým oříškem. Zhruba čtvrt hodiny vařte, poté rozmixujte a dle chuti osolte a opepřete.

Kuře na kari

  • 100 g kuřecích prsíček
  • kávová lžička kari
  • slunečnicový olej
  • 60 ml light smetany na vaření
  • špetka soli

Příprava: Na nudličky nakrájená prsa orestujte na oleji, pak lehce osolte, přidejte kari a 10 minut poduste. Nakonec směs zalijte smetanou a znovu povařte.

Zeleninový salát

  • různé druhy zeleniny
  • 20 g balkánského sýra
  • ocet balsamico

Postup: Zeleninu nakrájejte, smíchejte a na povrch salátu přidejte balkánský sýr. Dle chuti přídejte ocet.

Svačina

Celozrnné pečivo s jarní pomazánkou

  • celozrnná bulka
  • 100 g jarní pomazánky (250 g měkkého nízkotučného tvarohu, 200 g tofu natural, 100 g papriky, 100 g salátové okurky, 150 g mrkve, 1 jarní cibulka s natí, 100 g červené řepy, bílý jogurt zředěný dle potřeby, pepř, sůl)

Postup: Okurku i mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, zbylou zeleninu nakrájejte nadrobno. Tofu rozmixujte s tvarohem na jemno. Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Večeře

Pečený lilek

  • 1 menší lilek (cca 300 g)
  • 1 lžička olivového oleje
  • lisovaný česnek podle chuti
  • 150 g zakysané smetany 8 %
  • bylinky a sůl

Postup: Lilek opláchněte, rozřízněte napůl a propíchejte vidličkou, položte řezem vzhůru na plech vyložený pečicím papírem, lehce osolte a potřete olivovým olejem. Vložte do středně rozehřáté trouby a pečte cca 20 minut, před koncem pečení potřete lisovaným česnekem a ještě krátce dopečte, aby se uvolnilo česnekové aroma. Servírujte se zakysanou smetanou, posypané bylinkami.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat