Prostreno.cz

Treska v anglické slanině

Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept na přípravu tresky.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1414 kJ / 338 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky27g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - nebo jiné ryby
  • 5 špetek soli
  • 4 porce mletého pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 3 lžíce másla
  • 1 svazek pažitky - nasekané
  • 150 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Porce tresky osolte, opepřete a opečte zvolna z obou stran na 2 lžících másla.
  2. Plátky slaniny lehce opečte postupně nasucho v pánvi.
  3. Opečené plátky vyndejte, položte je na papírový ubrousek a nechte okapat.
  4. Z pánve slijte vypečený tuk ze slaniny, v pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekanou pažitku, smetanu a 5 minut povařte. Podle chuti osolte.
  5. Opečenou tresku opatrně zabalte do plátků slaniny, položte je do pánve s omáčkou a nechte prohřát.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat