Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kanapky s krevetami

lentilka
3hlasy
Hodnotit

45min

30min příprava

15min vaření

948 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky17g sacharidy10g bílkoviny

Kanapky můžete podávat jako předkrm, nebo malé pohoštění.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks velké bagety
  • 4 lžíce olivového oleje na potření bagety
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka máty
  • 1 lžíce strouhané limetkové kůry
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černé pepře
  • 300 g loupaných krevet
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce limetkové šťávy - na krevety
  • 2 špetky soli - na krevety

Postup přípravy

  • Hrášek povařte 5-8 minut v osolené vařící vodě. Hrášek sceďte přelijte ledovou vodou, nechte dobře okapat, pak nasypte do misky.
  • Hrášek rozmixujte se dvěma lžícemi oleje a mátou. Dochuťte limetkovou kůrou, pepřem a šťávou z limetky.
  • V pánvi rozehřejte máslo, přisypte krevety, jemně je osolte a restujte, až zrůžoví = 3-5 minut.
  • Krevety pokapejte limetkovou šťávou.
  • Bagetu nakrájejte na plátky, potřete je olejem a uložte na plech s pečícím papírem, plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a plátky upečte do křupava.
  • Opečené plátky bagety potřete připraveným hráškem, přidejte krevety a podávejte.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

7 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Italské kanapky

Italské kanapky

2 hlasy
25min 484 kJ 50 Kč
Kanapky s jahodami

Kanapky s jahodami

1 hlas
20min 1283 kJ 55 Kč
Krevetová pomazánka s kaviárem

Krevetová pomazánka s kaviárem

2 hlasy
20min 1137 kJ 170 Kč
Silvestrovské žampionové kanapky

Silvestrovské žampionové kanapky

2 hlasy
60min 720 kJ 90 Kč
Marinovaná červená cibule

Marinovaná červená cibule

4 hlasy
20min 970 kJ 55 Kč
Kanapky s makrelou

Kanapky s makrelou

4 hlasy
45min 1550 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření