1h a 20min
20min příprava
60min vaření
443 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky12g sacharidy4g bílkoviny
Pro zahřátí v chladných dnech je nejlepší dopřát si pořádnou, sytou polévku.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
400 g
velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
1 palice
pečeného česneku
1,2 l
domácího zeleninového vývaru
200 ml
mléka
6 špetek
mleté sladké papriky
6 lžic
olivového oleje
Postup přípravy
Česnek zabalte do alobalu a upečte v troubě doměkka.
Propláchnuté fazole nasypte do hrnce, zalijte vývarem a vařte 15 minut.
Do polévky přidejte podle chuti stroužky pečeného česneku a polovinu polévky rozmixujte.
Rozmixovanou polévku smíchejte s nerozmixovanou polévkou, přidejte mléko (nebo smetanu) a polévku prohřejte.
Polévku podávejte pokapanou olejem a posypanou mletou paprikou.