Prostreno.cz

Restovaná játra se zeleninou

Restovaná játra s teriyaki omáčkou a hranolky zeleniny.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 902 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy29g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a omytou cuketu nakrájejte na tenké hranolky. Římský salát nakrájejte na nudličky.
  2. Citronovou trávu a jarní cibulku nakrájejte na plátky.
  3. Játra nakrájejte na nudličky a obalte je v hladké mouce.
  4. Ve větší pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a zeleninu orestujte, římský salát přidejte až nakonec. Zelenina by měla zůstat křupavá.
  5. Během restování posypte zeleninu sezamovými semínky.
  6. V jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce másla a olej, přidejte zázvor a promíchejte.
  7. Pak do pánve nasypte játra a restujte je 8-12 minut, podle druhu použitých jater.
  8. Játra dochuťte teriyaki a chilli omáčkou, podle chuti špetkou soli a odstavte ze zdroje tepla.
  9. Játra podávejte s připravenou zeleninou a rýži.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,42g
  • Sacharidy:

    264,56g
    • Cukry:

      15,40g
  • Tuky:

    237,02g
  • Vláknina:

    25,10g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra s bazalkou

(23 hlasů)
1h a 5min
514 kJ

Telecí játra na cibuli

(15 hlasů)
30min
669 kJ

Kuřecí játra s petrželkou

(11 hlasů)
30min
689 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Restovaná játra se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat