Prostreno.cz

Rebarborový kompot s jahodami

Velmi osvěžující kompot. Jemná chuť jahod a cukr zmírní kyselost rebarbory.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g očištěné a na kostičky nakrájené rebarbory
  • 170 g třtinového cukru
  • 5 ks hřebíčku
  • 10 lístků čerstvé meduňky
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 2 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 l vody
  • 300 g jahod - nakrájených

Postup přípravy

  1. Rebarboru nasypte do hrnce, přidejte cukr, hřebíček, skořici, zalijte vodou a přiveďte k varu, vařte 3-5 minut. Odstavte z ohně a nechte 10 minut stát.
  2. Pak k rebarboře přidejte citronovou kůru, jahody a lístky meduňky. Lehce promíchejte a nechte vychladnout.
  3. V létě nechte vychladit v chladničce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborový kompot s jahodami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat