Prostreno.cz

Křupavé krevety

Krevety s medovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 676 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g očištěných krevet
  • Na marinádu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 80 ml rýžového vína
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 špetky kypřícího prášku na pečení
  • 1 ks vejce
  • 250 ml ledové vody
  • Na omáčku
  • 0.5 hrnku rýžového vína
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 80 ml vody
  • Na ozdobu
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • Na smažení
  • 150 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Suroviny na omáčku dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 5 minut. Nechte vychladnout.
  2. Ingredience na marinádu smíchejte v misce.
  3. Do marinády nasypte krevety a promíchejte je. Marinujte 5 minut, pak vyndejte krevety na papírový ubrousek.
  4. Hladkou mouku, kypřící prášek, kukuřičný škrob, vejce a ledovou vodu vyšlehejte v misce.
  5. Krevety namáčejte v těstíčku a smažte dozlatova ve větší vrstvě oleje. Opečené krevety pokládejte na papírový ubrousek.
  6. Krevety podávejte s rýží posypané nakrájenou cibulkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Křupavé krevety

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat