Prostreno.cz

Focaccia s bazalkou

Focaccia je italský chléb. Podává se samostatně, nebo jako příloha k různým jídlům.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    1h a 30min příprava

    20min vaření

  • 1259 kJ / 300 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy38g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g hladké mouky
  • 15 g čerstvého droždí
  • 320 ml vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0.5 svazku čerstvé bazalky
  • 70 ml olivového oleje - na potření těsta
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 lžička mořské soli
  • Na vymazání
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobte do malé misky, zalijte ho vlažnou vodou a vidličkou rozmíchejte.
  2. Do větší misky prosejte mouku a sůl.
  3. V mouce udělejte důlek do kterého vlijte připravený kvásek a přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  4. Vypracujte vláčné, nelepivé těsto.
  5. Těsto dejte do větší mísy vymazané olejem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout.Těsto by mělo zdvojnásobit svoji velikost.
  6. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a prohněťte.
  7. Plech vymažte olivovým olejem.
  8. Z těsta vytvarujte vyšší placku a přeneste ji na připravený plech.
  9. Placku potřete olivovým olejem, posypte mořskou solí, nasekanou bazalkou, rukama rozetřete a promačkejte, aby se olej spojil se solí, bazalkou a těstem. Těsto nechte ještě chvíli kynout.
  10. Plech vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 12-18 minut, podle velikosti placky.
  11. Po upečení potřete olivovým olejem a nechte vychladnout na mřížce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Focaccia s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat