Prostreno.cz

Krémová, jogurtová polévka

Jogurtová polévka se zeleninou a rýží.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 381 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele - nakrájené
  • 1.2 l zeleninového vývaru
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 1 špetka soli
  • 4 snítky čerstvého koriandru - nebo zelené petrželky
  • 1 hrnek vařené hnědé rýže
  • Na posypání
  • 2 lžičky koření Garam Masala

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, nakrájenou petržel, vývar a vařte 15-20 minut, nebo až je zelenina měkká.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte vařenou rýži, do polévky vmíchejte jogurt a polévku prohřejte.
  4. Dochuťte česnekem a podle chuti solí.
  5. Polévku podávejte posypanou kořením Garam Masala, ozdobenou koriandrem.

TIP:

Místo jogurtu použijte kokosové mléko, polévka bude mít zcela jinou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,50g
  • Sacharidy:

    166,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    115,37g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 91 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová, jogurtová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat