Pečená bramborová kaše
Pečená bramborová kaše s čerstvým sýrem, česnekem a smetanou.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
374 kJ / 89 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky3g
Ingredience na
- 2 kg
brambor
- 0.5 lžičky
soli
- 120 g
změklého másla
- 120 g
čerstvého smetanového sýra
- pokojové teploty
- 150 ml
smetany na vaření
- teplé
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 0.5 hrnku
ploché listové petrželky
- nasekané
- 2 lžíce
pažitky
- nasekané
- 0.5 lžičky
kypřícího prášku do pečiva
- Na vymazání
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Oloupané, nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka, uvařené brambory sceďte.
- Brambory rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanový sýr, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, nasekanou pažitku, smetanu, kypřící prášek a vymíchejte hladkou kaši.
- Kaši rozprostřete do menší zapékací misky vymazané máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
- Můžete podávat s hustou zakysanou smetanou.
TIP:
Nejvhodnější smetanový sýr (cream cheese) je Philadelphia nebo Arla.