Prostreno.cz

Italské masové závitky

Tenké, malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 781 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g libového hovězího nebo telecího masa - vhodného na minutky
  • 250 g toustového chleba - nahrubo rozmixovaného
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 5 lžic olivového oleje
  • 6 plátků šunky - podle potřeby víc
  • 100 g mozzarelly - nakrájená na nudličky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a rozklepejte je, případně rozkrojte na menší medailonky. Maso jemně osolte.
  2. Strouhanku z toustového chleba orestujte za stálého míchání (pár minut) na nepřilnavé pánvi dozlatova. Nechte vychladnout.
  3. Pak strouhanku ještě jednou rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
  4. Do hlubokého talíře dejte pět lžic olivového oleje.
  5. Každý plátek nejdřív lehce namočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance.
  6. Na každý plátek položte kousek šunky, nudličky mozzarelly a zaviňte (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče).
  7. Spíchněte párátkem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, maso přikryjte alobalem, nebo pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, nebo až je maso měkké.
  8. Maso můžete taky opéct zvolna ze všech stran na pánvi s trochou oleje.

TIP:

Počet závitků závisí na tom, jak velké plátky masa nakrájíte. Nejlepší šunka do závitků je prosciutto.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italské masové závitky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat