Prostreno.cz

Kachní prsa s červeným zelím

Minutku z kachních prsou skvěle doplní červené zelí s pomerančovou zálivkou.

  • 0min
  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče nastrouhejte na hrubém struhadle kůru. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku, přidejte pomerančovou kůru, med a ocet balsamico. Vařte 10 minut.
  4. Zelí nakrájejte na tenké nudličky.
  5. V hrnci zahřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte jemně nasekaný česnek, sezamová semínka a minutu restujte.
  6. Pak přidejte červené zelí a míchejte 2-3 minuty, zalijte polovinou připravené pomerančové šťávy a duste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Kachní prsa na kůži ostrým nožem nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete.
  8. Pánev vymažte olejem.
  9. Kachní prsa položte na pánev kůži dolů, restujte 5 minut, pak maso otočte a restujte 1-2 minuty.
  10. Maso přendejte do pekáčku a dejte na 5 minut do předehřáté trouby, pak maso vyndejte z trouby a přikryjte alobalem.
  11. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.
  12. Maso přelijte zbývající pomerančovou zálivkou posypte koriandrem a podávejte se zelím.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s červeným zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat